Hop til hovedindhold

Alhedestien

Den gamle jernbane mellem Herning og Viborg er i dag forvandlet til gang- og cykelsti. Her er der lagt op til ture i det fri, med naturoplevelser, familiehygge, bål og shelters.

Andre naturoplevelser i området

Den uspolerede natur li Karup Ådal byder på idylliske scenerier; og masser af spænding, hvis du er lystfisker. Karup Å er nemlig berømt for sin bestand af store havørreder.
Syd for Karup ligger Lunden, et rekreativt område, som bruges flittigt både sommer og vinter, og i den grusgrav, der er forvandlet til Kølvrå Eventyrskov, kan både børn og voksne få afløb for eventyrlysten. Eventyret fortsætter mod nord i Kongenshus Mindepark, der byder på enestående natur og et væld af historier; og ved Dollerup Bakker, med udsigt til et af landets mest spændene istidslandskaber.

Vandreture

Du kan roligt snøre vandrestøvlerne; området omkring Karup/Kølvrå nærmest skriger på at blive oplevet til fods. Ad Alhedestien, den nedlagte jernbane mellem Herning og Viborg, hen over heden i Kongenshus Mindepark eller op og ned i bakkelandet omkring Dollerup og Hald Sø. Men også Karup Ådal, Lunden og Eventyrskoven rimer på ”gåben” og ”oplevelser i naturen”.